onsdag 3 juni 2009

Aftonbladet vs Piratpartiet

Aftonbladet verkar inte alls gilla Piratpartiet. Man verkar till och med lite rädd för att Piratpartiet får sånt enormt stöd.

Så vad gör Aftonbladet? Jo man startar en smutskastningskampanj mot Piratpartiet såklart. Idag skriver man om Christian Engström som skulle få 4,6 miljoner för att inte bry sig. Detta anspelar såklart på att Piratpartiet inte kommer att vara insatta i alla frågor i EU-parlamentet utan kommer att fokusera på ett fåtal. Aftonbladet fotsätter att gnälla på om den lön Engström skulle få om han satt i EU-parlamentet. Vad andra politiker i EU-parlamentet tjänar och hur många frågor man är insatta i nämner man inget om, såklart.

För ett par dagar sedan kunde vi även läsa på Aftonbladet hur man smutskastade Rickard Falkvinge. Man anklagade Falkvinge för att tigga pengar från sina väljare. Säg vilket parti, som inte har statligt stöd, som klara sig utan donationer? Ja just det donationer skriver man naturligtvis om till tiggeri, det låter lite sämre då. Utöver detta hänger man ut Falkvinge genom att prata om hans sexliv och hur hans lägenhet ser ut. Vad fan har det men något att göra? När fick vi senast veta hur Reinfelt har det i sängen?

Nej maken till mer snedvriden journalistik får man leta efter. Det är inte lite diskret man försöker få Piratpartiet att se dåliga ut heller, nej man smäller på för fullt och skiter i allt vad opartiskhet och journalistik heter. Jag undrar var Aftonbladets "jounralister" fått sin utbildning, för man har ju tydligen ingen aning om vad det innebär att vara en.

2 kommentarer:

  1. Aftonbladet är en tidning som försöker verka för en Socialdemokratisk regering. De har inget till övers för oetablerade politiska krafter.

    De ser också bloggar och folkets egen tvåvägsmasskommunikation som en fara för sitt eget företag.

    Piratpartiet och dess medlemmar är om möjligt ännu större fara för Aftonbladet än vad t ex Sverigedemokraterna är, eftersom Piratpartiets medlemmar är intelligenta nog att kolla upp källor, driva egen efterforskning av nyheter och kolla upp så att saker och ting journalister skriver verkligen stämmer.

    Då Aftonbladet är en tidning med högt kommersiellt tänkande och lågt kvalitetstänkande, så blir det lätt att de övergår till rena propaganda- och Se&Hör-liknande texter.

    Detta är helt normalt när det gäller Aftonbladet, då de faktiskt är Sveriges största mainstreamtidning. De profilerar sig på att sälja lätta texter med enkelt innehåll - sen om innehållet stämmer, om det är vinklat, konstigt eller rent av felaktigt spelar ingen roll - det är inte kvaliteten som är Aftonbladets affärsidé.

    Att Aftonbladet skriver som de gör om Piratpartiet vittnar om att Piratpartiet har och kommer att få en enorm makt i Sverige. Att en av Sveriges största tidningar driver en egen smutskastningskampanj mot ett parti är ett tecken på hur enormt stora Piratpartiet är och kommer att bli. Piratpartiet har mycket stor makt, och jag hoppas att ledningen kan förvalta denna väl.

    Som Piratpartist ser jag bara positivt på att Aftonbladet och Socialdemokraterna (Färm) är så livrädda för Piratpartiet. Det innebär att de har panik, och då börjar de göra fel. Det är bra för oss.

    SvaraRadera
  2. Aftonbladet brukar som regel ge missvisande information om det mesta.

    Som nagon sade sa ar vi pirater numera sa vana med skitsnacket att vi inte ens blir upprorda langre. Man forvantar sig helt enkelt skisnack fran AB.

    Tyvarr fattar ju inte alla manniskor som bara laser gammelmedia att AB jobbar pa detta viset...

    Det ar helt sjukt, oavsett.

    SvaraRadera